vineri, 27 ianuarie 2012

Download Jocuri



Tutoriale si resurse jocuri PC Singleplayer sau Multiplayer






Aici gasiti cele mai simple tutoriale pentru pc, video si text,si pentru cele mai populare jocuri care se pot juca mai ales in Multiplayer. Download programe,tutoriale de instalare a jocurilor: Counter Strike 1.6, Counter Strike Source, Team Fortress 2, Battlefield 2, Battlefield 3,Call of Duty MW3,FIFA 2012.Pe langa download jocuri si instructiuni de instalare si patch-uire, veti putea gasi tutoriale de instalare a serverelor dedicate sau listenserverelor pentru toate jocurile, patch-uirea lor si configurarea pentru un joc cat mai placut si fara incidente.

































   

Procesorul

 Procesorul



      Pe această pagină, voi descrie Microprocesorul elementele de pe placa de bază a unui calculator. Voi încerca să va arat cum functioneaza,si cu ce contribuie la functionarea  calculatorului .
   
   


      Microprocesorul numit si procesor (CPU Central Processing Unit = unitatea centrala de procesare) este cel care coordoneaza si integreaza totul, de la componentele instalate pe sistem pana la programele cele mai complexe. El proceseaza date si comenzi, primind si trimitand informatii codate in limbaj binar prin impulsuri electrice. In mare, el este raspunzatorul pentru viteza de reactie a calculatorului nostru.

    Procesorul reprezintă forma structurală cea mai compexă pe care o pot avea circuitele integrate. El controlează activitățile întregului sistem în care este integrat și poate prelucra datele furnizate de utilizator. Este elementul principal al unui sistem de calcul; cipul semiconductor, care este plasat pe placa de bază numită  (motherboard), este de obicei foarte complex, putând ajunge să conțină de milioane de foarte mici transistoare (microtranzistoare).




       Microprocesorul asigură procesarea instrucțiunilor și datelor, atât a celora din sistemul de operare al sistemului, cât și a celora din aplicația utilizatorului, și anume le interpretează, prelucrează și controlează, execută sau supervizează transferurile de informații și controlează activitatea generală a cestorlalte componente care alcătuiesc un sistem de calcul.


 Celi mai buni producatori de CPU de pe piata,sunt AMD si Intel

Hard disk-ul

Hard disk-ul

 

    Hard disk-ul (discul dur)este cel mai important dispozitiv de stocare al unui calculator. Cea mai mare şi mai importantă parte a software-ului cu care lucrează un calculator zi de zi se află stocată pe hard disk. Sistemul de operare (windows/linux..) se află stocat pe hard disk, majoritatea programelor,jocurilor etc. pe care le folosiţi se află stocate pe hard disk, probabil şi ultim bază de date pe care aţi creato se află stocată tot pe hard dis

Un calculator fără hard disk este ,ca omu fara apa', având în vedere că majoritatea programelor,sistemelor de operare,jocurilor sunt conceput să funcţioneze în prezenţa unui hard.


1.Platane rotunde metalice rigide acoperite de un material magnetizabil. Aceste discuri sunt învârtite de un motoras ce poate atinge o viteză de rotaţie de mii de rotaţii pe minut. În general hard disk-urile obişnuite sunt au o viteză ce încep de la 7200 de rotaţii pe minut. 

 2. Braţ deplasabil ce conţine capul de scriere/citire. În cazul în care un hard disk conţine mai multe platane fiecare dintre acestea are un cap de scriere/citire propriu. Activitatea de scriere/citire produce un „zgomot” specific datorită fenomenelor magnetice implicate în stocarea şi accesarea datelor. Hard disk-urile au devenit cu timpul din ce în ce mai silenţioase, zgomotul produs în timpul funcţionării fiind la unele modele aproape fara sunet.

3. Un alt motoraș ce  deplasează capul de scriere si citire în orice punct al suprafeţei de stocare.

4. Parte electronică ce controlează activităţile de scriere/citire şi de transferare a datelor dinspre şi către calculator.

5. Carcasă din metal în care sunt capsate componentele mecanice şi o parte din cele electronice. Această carcasă are rolul de a se răci un prelunând caldura degajată de discurile ce se rotesc la viteze foarte mari.


   Tipuri de hard disk-uri

 1. Dacă la începuturi capacitatea unui disc dur nu depășea 20 megaocteți (MO) = 20 megabait (MB), astăzi (2012) un disc dur obișnuit de 2 1/2 țoli poate depăși 1 teraoctet (TO) = 1 terabait (TB).

Cele mai folosite tipuri de hardisk-ri sunt cele de 3.5 inch respectiv 2.5 inch.

    Hard disk-urile de 3.5 inch sunt cele mai folosite pentru PC-uri și se gasesc in interiorul unității centrale.

    Hard disk-urile de 2.5 inch sun in general folosite la unitatile prtabile (laptopuri,console psp,xbox,wii etc.)

Pentru echipamentele portabile la care fiecare milimetru contează (iphone,ipad,mp4,tablete,etc.)există și hard disk-uri de 1.8 inch, cea mai comună utilizare a acestor hard disk-uri o reprezintă foarte popularele compania americana Apple.

2. Hard disk-uri interne și hard disk-uri externe
   Hard disk-ul intern este în interiorul unității centrale.  Putem scoate un hard disk intern din unitatea centrală și il putem conecta la o altă unitate compatibilă dar nu este tocmai o soluție practică având in vedere că hard disk-urile sunt dispozitive sensibile la socuri. Pentru a transfera cantități mari de date și pentru portabilitate există hard disk-urile externe.Acestea se afla într-o cutie metalica,ca si  un hard disk obișnuit de 3.5 sau 2.5 inch.








Locuri de conectare pe placa de baza

     Hard disk din punct de vedere al utilizatorului este reprezentată de cabluri si porturi, adică locurile unde sunt introduse aceste cabluri.


Sloturi de extindere sau  porturi 

   Interconectarea dintre hard disk si controler se face prin intermediul cablurilor si porturilor si bineinteles cu concursul placii de baza.  Porturile si implicit interfata de conectare pentru hard disk-urile pc-urilor poate fi de doua feluri:
  •   Clasica de tip ATA

  • Model mai nou de tip SATA (Serial-ATA) 


Cabluri



 

 
De cat spatiu de stocare avem nevoie?
     Pentru o mai bună întelegere a calculatoarelor trebuie să avem idee care este spațiul ocupat de anumite programe sau tipuri de fișiere. Sunt utilizatori care din dorința de a elibera spațiul de stocare dezinstealază programe care ocupă un spațiu de stocare cu totul nesemnificativ.

Defragmentare  Hard Disk
 
  Defragmentarea poate mari viteza de reactie a unui calculator. Atunci cand vedeti ca PC'ul dvs incarca greu aplicatii, sau pur si simplu merge greu, defragmentarea este o solutie excelenta pentru aceasta problema. De fiecare data cand mutati, copiati, stergeti un fisier, instalati sau dezinstalati o aplicatie, se ocupa/elibereaza o mica parte din partitia respectiva si se face "dezordine" ramanand spatii libere. Defragmentarea aranjeaza fisierele si usureaza munca PC'ului.


    In primul si primul rand trebuie sa inchidem orice aplicatie legata de internet pentru a evita  stocarea fisierelor pe hard disk in timpul defragmentarii....ar fi ca si cand pe o parte aranjezi si pe de alta deranjezi la loc.
In al 2-lea rand sa eliberam cat mai mult spatiu pentru ca o partitie ocupata inseamna de asemenea o reactie ingreunata a calculatorului. Eliberam prin stergerea fisierelor de care nu avem nevoie...incepem stergerea acestor fisiere prin eliminarea documentelor accesate, si un disk cleanup la fiecare partitie:
1) Click Dreapta Pe Taskbar=> Properties=> Start Menu=> Customize=> Advanced=> Clear List
2) Start=> Click Dreapta Pe Internet Explorer=> Delete Peste Tot
Urmatorii pasi ii aplicam tuturor partitiilor in ordinea opusa alfabetului
Exemplu: Daca avem C:\ si D:\ incepen intai cu D:\ si apoi luam si C:\
3) Click Dreapta Pe Partitie=> Properties=> Disk Cleanup=> Bifati Tot=> OK
Astia au fost pasii pentru eliberarea spatiului...Acum pentru defragmentare.....
1) Click Drepta Pe C:\=> Properties=> Tools=> Defragment Now
Faceti ca la pasul 3, adica in ordinea inversa a alfabetului...ultima partite defragmentata sa fie C:\...repetati defragmentarea unei partitii pana cand se incarca foarte repede...
2) Dati Un Restart La PC

Este recomandat sa faceti o defragmentare cel putin odata pe saptamana, sau de fiecare data
instalati, dezinstalati o aplicatie, mutati, copiati sau stergeti unul sau mai multe fisiere

duminică, 22 ianuarie 2012

Drivere Video PC Download

ProducătorWebsiteDrivers
3dfx http://www.3dfx.comDrivers
ABIT http://www.abit.com.twDrivers
AccelGraphics http://www.es.comDrivers
Afox http://www.afox-corp.com Drivers
AITech http://www.aitech.comDrivers
AIMS Labs Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
AmeGroup http://www.amegroup.com.auDrivers
Antec http://www.antec-inc.comDrivers
Appian Graphics http://www.appian.com
ARK Logic Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
ASUS http://www.asus.com.twDrivers
ATI Technologies http://www.ati.comDrivers
Avance Logic Inc http://www.realtek.com.twDrivers
Aver Multimedia http://www.aver.comDrivers
AXLE http://www.axle3d.comDrivers
Aztech Labs http://www.aztech.comDrivers
Best Data Products http://www.bestdata.comDrivers
Boca Research http://www.bocaresearch.comDrivers
BFG Tech http://www.bfgtech.comDrivers
BTC http://www.btc.com.twDrivers
Canopus Corp. http://www.canopuscorp.comDrivers
Cardex http://www.gainwardusa.comDrivers
Celestica http://www.celestica.comDrivers
Chaintech http://www.chaintech.com.twDrivers
Chips and Technologies http://www.chips.comDrivers
Cirrus Logic http://www.cirrus.comDrivers
Compaq http://www.compaq.comDrivers
Compro http://www.comprousa.comDrivers
Connect3d http://www.connect3d.comDrivers
Club-3D http://www.club-3d.nlDrivers
CP Tech http://www.tul.com.twDrivers
Creative Labs http://www.creativelabs.comDrivers
Crucial http://www.crucial.comDrivers
Crystal Semiconductor http://www.crystal.comDrivers
Dell Computer http://www.dell.comDrivers
Diablotek http://www.diablotek.com/Drivers
Diamond Multimedia http://www.diamondmm.comDrivers
Digital Research Tech. http://www.dr-tech.comDrivers
Digital Video Arts http://www.dval.comDrivers
EagleTec Peripheral http://www.eagletec.comDrivers
ELSA Inc. http://www.elsa.com.twDrivers
Ennyah Technologies http://www.ennyah.com.twDrivers
EONtronics http://www.lunghwa.com.twDrivers
Epson http://www.epson.comDrivers
Evans + Sunderland (ES) http://www.es.comDrivers
eVGA http://www.evga.comDrivers
Explorer Technology http://www.explorertw.com.tw Drivers
FIC http://www.fic.comDrivers
Gainward http://www.gainwardusa.comDrivers
Galaxy Technology http://www.galaxytech.comDrivers
GeCube http://www.gecube.com.twDrivers
Genius http://www.genius-kye.com.brDrivers
Genoa Systems Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
Gigacube http://www.gigacube.com.tw/Drivers
Grandmars http://www.grandmars.comDrivers
Hauppauge http://www.hauppauge.comDrivers
Hercules http://www.hercules.comDrivers
Hewlett Packard (HP) http://www.hp.comDrivers
Hightech Information Systems http://www.hightech.com.hkDrivers
Hornet http://www.hornet.com.hkDrivers
I/O Magic http://www.iomagic.comDrivers
IBM http://www.ibm.com
IGS Technologies http://www.tvia.comDrivers
Intel http://www.intel.comDrivers
InnoVISION http://www.ivmm.comDrivers
I-O DATA http://www.iodata.comDrivers
iREZ Research Corp http://www.irez.comDrivers
Jaton Corp http://www.jaton.comDrivers
Jazz Multimedia Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
Jet Way http://www.jetway.com.twDrivers
Joytech http://www.joytech.comDrivers
KFA 2 http://www.kfa2.comDrivers
Koutech Systems http://www.koutech.comDrivers
Kouwell (keyvision) http://www.kouwell.com.twDrivers
KTX http://www.microtekusa.comDrivers
Leadtek http://www.leadtek.comDrivers
LifeView http://www.lifeview.com.twDrivers
Mad Dog http://www.mdmm.comDrivers
MachSpeed http://www.machspeed.comDrivers
Macronix http://www.macronix.comDrivers
Magitronic Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
Malifax Computers http://www.malifax.com.sgDrivers
Matrox http://www.matrox.comDrivers
Microstep http://www.microstep.comDrivers
Miro http://www.miro.deDrivers
MSI http://www.msicomputer.comDrivers
Mtek http://www.mtek.euDrivers
Mylex http://www.mylex.comDrivers
NEC http://www.nec.comDrivers
NogaTech http://www.nogatech.comDrivers
Number Nine Această companie nu mai există.Drivers
Nvidia http://www.nvidia.comDrivers
Oak Technology Această companie nu mai există.Drivers (Necesita Logare)
OPTi http://www.opti-inc.comDrivers
Orchid http://www.diamondmm.comDrivers
Palit http://www.palit.com.twDrivers
PC Partner http://www.pcpartner.com.hkDrivers
Philips http://www.philips.comDrivers
Phoebe Micro http://www.phoebemicro.comDrivers
Pinnacle Systems http://www.pinnaclesys.comDrivers
Pine Group http://www.pinegroup.comDrivers
Precision Images http://www.precisionimages.comDrivers
PowerColor http://www.tul.com.twDrivers
Point of View http://www.pointofview-online.comDrivers
Prolink http://www.prolink-usa.comDrivers
Quadrant http://www.quadrant.comDrivers
Quanta http://www.quantacorp.com
Radius http://www.kdscanada.caDrivers
Realtek (RMC) http://www.realtek.com.twDrivers
S3 - SONICblue http://www.s3graphics.comDrivers
Sapphire http://www.sapphiretech.comDrivers
Sentey http://www.sentey.comDrivers
Sigma Designs http://www.sigmadesigns.comDrivers
SIIG http://www.siig.comDrivers
SiS http://www.sis.comDrivers
Sparkle http://www.sparkle.com.twDrivers
Taisun Tech. http://www.taisun.comDrivers
Targa Truevision http://www.truevision.comDrivers
TechWorks http://www.techworks.comDrivers
Trident http://www.tridentmicro.comDrivers
Trigem http://www.trigem-usa.comDrivers
Triplex http://www.triplex.com.twDrivers
Tul http://www.tul.com.twDrivers
Tvia http://www.tvia.comDrivers
Tyan http://www.tyan.comDrivers
VESA http://www.vesa.org
VIA http://www.via.com.twDrivers
VideoExel http://www.chaintech.comDrivers
VideoLogic http://www.videologic.comDrivers
Visicom http://www.visicom.comDrivers
Visiontek http://www.visiontek.comDrivers
Weitek http://www.weitek.comDrivers
Western Digital http://www.wdc.comDrivers
Winfast http://www.leadtek.comDrivers
Xabre Această companie nu mai există.Drivers
XFX http://www.xfxforce.comDrivers
XpertVision http://www.xpertvision.comDrivers
X-Micro http://www.x-micro.comDrivers
Yuan Yuan http://www.yuan.com.twDrivers
Zogis http://www.zogis.comDrivers
Zotac http://www.zotac.comDrivers

Drivere Audio PC Downlaod

ProducătorWebsiteDrivers
A-Trend (Helios) Această companie nu mai există.
Acer Peripherals http://www.benq.comDrivers
Addonics http://www.addonics.comDrivers
AMD http://www.amd.comDrivers
Amptron http://www.amptron.comDrivers
Analog Devices http://www.soundmax.comDrivers (Necesita logare)
ASound http://www.asound.comDrivers
Astro Gaming http://www.astrogaming.comDrivers
ASUS http://www.asus.com.twDrivers
AudioExcel http://www.chaintech.com.twDrivers
AudioTrak http://www.audiotrak.netDrivers
Avance Logic http://www.realtek.com.twDrivers
AXLE http://www.axle-hk.comDrivers
Aztech Labs http://www.aztech.comDrivers
Bgears http://www.bgears.comDrivers
Boca Research http://www.bocaresearch.comDrivers
BTC http://www.btc.com.twDrivers
C-Media (CMI) http://www.cmedia.com.twDrivers
Compaq http://www.compaq.comDrivers
Compro http://www.compro.com.twDrivers
Creative Labs http://www.soundblaster.comDrivers
Crystal Lake This company no longer exists.Drivers (Necesita logare)
Crystal Semiconductor http://www.crystal.comDrivers
Diamond Multimedia http://www.diamondmm.comDrivers
Digital Audio http://www.digitalaudio.comDrivers
Digital Research Tech. http://www.dr-tech.comDrivers
DSP Solutions Inc. http://www.dspsolutions.comDrivers
DTK Computer http://www.dtk.com.twDrivers
Eiger Labs Această companie nu mai există.Drivers
Ensoniq Această companie nu mai există..Drivers
ESS Technology http://www.esstech.comDrivers
EXP Computer Inc. http://www.expnet.comDrivers
Formosa (FIC) http://www.nfic.com.twDrivers
Frontier Design http://www.FrontierDesign.comDrivers
Fujitsu http://www.fujitsu.comDrivers
Genius http://www.genius-kye.comDrivers
Gravis http://www.gravis.comDrivers
Guillemont International http://www.guillemot.comDrivers
Hauppauge http://www.hauppauge.comDrivers
Hewlett Packard (HP) http://www.hp.comDrivers
I/O Magic http://www.iomagic.comDrivers
IBM http://www.ibm.comDrivers
Intel http://www.intel.comDrivers
Jaton Corp http://www.jaton.comDrivers
Jet Way http://www.jetway.com.twDrivers
Joytech http://www.joytech.comDrivers
Kouwell (keyvision) http://www.kouwell.com.twDrivers
KTX http://www.microtekusa.comDrivers
Logitech http://www.logitech.comDrivers
Mad Dog http://www.mdmm.comDrivers
Magitronic Această companie nu mai există.Drivers (Necesita logare)
Malifax Computers http://www.malifax.com.sgDrivers
MediaSonic http://www.mediasonic.comDrivers
Mediatek http://www.mediatek.com.twDrivers
Mediatrix http://www.mediatrix.comDrivers
Mitsumi http://www.eciusa.comDrivers
Monster http://www.monstercable.comDrivers
Oak Technology Această companie nu mai există.Drivers (Necesita logare)
Onspec Electronics http://www.onspecinc.comDrivers
Opcode Această companie nu mai există.Drivers
OPTi http://www.opti-inc.comDrivers
Orchid http://www.diamondmm.comDrivers
Packard Bell http://www.packardbell.comDrivers
Philips http://www.philips.com.brDrivers
Phoebe Micro http://www.phoebemicro.comDrivers
Pine Group http://www.pinegroup.comDrivers
Psyko Audio http://www.psykoaudio.comDrivers
Quickshot http://www.quickshot.comDrivers
Razer http://www.razerzone.comDrivers
Realtek (RMC) http://www.realtek.com.twDrivers
Roland http://www.rolandus.comDrivers
Shark Multimedia Această companie nu mai există.
SIIG http://www.siig.comDrivers
Silicom Multimedia http://www.techadvice.comDrivers
SiS http://www.sis.comDrivers
SRS Labs http://www.srslabs.comDrivers
Steinberg http://service.steinberg.deDrivers
Sun Moon Star http://www.sunmoonstar.comDrivers
Terratec Promedia http://www.terratec.deDrivers
ThunderMax http://www.j-mark.com/dl/dlDrivers
Trident http://www.tridentmicro.comDrivers
Turtle Beach http://www.tbeach.comDrivers
VIA http://www.via.com.twDrivers
VideoLogic http://www.videologic.comDrivers
Yakumo http://www.yakumo.deDrivers
Yamaha http://www.yamaha.comDrivers
Zoltrix http://www.zoltrix.comDrivers





Instalare Windows 7

Tutorial text Instalare Windows 7



   Datorita faptului ca Windows 7 este ultima varianta de Windows scoasa pe piata de catre cei de la Microsoft, am ales sa fac acest tutorial in care va voi explica cum l-ati putea instala.
Sper sa fiu obiectiv, pe intelesul tuturor si cum spunea un proverb: o poza face cat o mie de cuvinte asa ca am ales sa fac printscreen-uri la fiecare pas important.

Pasul 1: Planificare instalare Windows 7

In primul rand trebuie sa aveti in vedere cerintele minime ale acestui sistem de operare ele fiind urmatoarele:



  • procesor pe 32-bit sau 64-bit de mimin 1 GHz
  • 1GB memorie RAM
  • 16 GB spatiu disponibil pe HDD
  • suport video DirectX 9 cu 128 MB memorie video (pentru activarea temei Aero)
  • Unitate optica DVD-R/W
  • Acces la internet pentru descarcarea actualizarilor (updates)

  • In cazul unui upgrade (instalare peste sistemul de operare actual – presupun Windows Xp) pe care eu unul sincer nu il recomand si cerintele minime ale lui Windows 7 mai trebuie sa aveti in vedere si salvarea datelor pe care le aveti pe partitia cu actualul sistem de operare.
    Datele care trebuie salvate sunt: Desktop,  My Documents in cazul in care calea catre acest director este un folder pe o alta partitie, toate datele din radacina partitiei de sistem in afara de Documents and Settings, Program Files, Windows si eventual alte date care le-ati mai salvat cine stie pe unde.
    Daca aveti mai multe partitii si nu doriti sa le stergeti pe toate atunci va sfatuiesc sa tineti minte dimensiunea partitiei de sistem pentru a nu va incurca in ele (in formatarea hard disk-ului nu mai exista litere doar  ”Disk zero  Partition 1 2 …”) .

    Pasul 2: Procesul de  instalare Windows 7

    Instalarea Windows-ului se face normal ca si in cazul instalarii Windows Xp … se introduce DVD in DVD R/W, intrati in BIOS si schimbati la Boot pe CD/DVD ca fiind optiunea primara si apoi HDD/HDD zero (asta in cazul in care nu aveti aceasta optiune deja setata) la unele calculatoare in functie de placa de baza se poate boot de pe CD prin apasarea tastei F12 (dupa restart bineinteles).
    Pentru a intra in BIOS (restartati calculatorul) in functie de placile voastre de baza se intra apasand una din tastele: Dell/Delete, F2 sau F10, in cazul in care nu sunteti siguri puteti sa le apasati si pe toate o data.
    Dupa ce ati setat DVD-ul ca fiind prima optiune de boot si ati iesit din BIOS veti fi intampinati de mesajul in care vi se spune sa apasati orice tasta pentru a continua pornirea (bootarea) de pe DVD, iar apoi veti vedea imaginea de mai jos.


    Urmatoarea fereastra este cea de instalare  a Windows-ului

    Daca intre timp nu ati ajuns pana aici inseamna ca: nu ati salvat in BIOS pornirea de pe DVD, nu ati apasat o tasta cand ati fost intrebati, unitatea de DVD este defecta sau DVD este inscriptionat prost … de recomandat ca DVD sa fie inscriptionat la viteza mica in jur la 4x sau chiar mai mica.

    Pasul 3:Instalare Windows 7 partea sau varianta grafica


    In functie de ce doriti sa faceti sau mai bine spus daca doriti sa upgradati de la vechiul sistem de operare o sa va apara imaginea de mai jos, la care va sfatuiesc sa nu interveniti decat cu un simplu click pe optiunea selectata pentru a putea ca mai tarziu sa beneficiati de update-uri.

    Mai jos aveti posibilitatea de schimbarea limbii in care doriti sa aiba loc instalarea, a timpului si a limbii tastaturii urmat de click pe Next.

    Pur si simplu click pe Install now


    In functie de imaginea care se afla pe DVD aveti posibilitatea sa intampinati urmatorul ecran in care veti selecta varianta de Windows la care aveti licenta urmata de click pe Next.
    Acceptati licenta bifand casuta din stanga jos si click pe Next.
    Daca vreti sa faceti un upgrade de la Windows Vista la Windows 7 pe care nu il recomand mergeti pe upgrade.
    Upgrade-ul de la Windows Xp la Windows 7 nu este posibil, dar toate fisierele vor fi salvate din partitia de sistem standar fiind C: inclusiv fisierele de Windows XP.
    Daca nu doriti sa faceti upgrade si doriti o instalare a sistemul de operare pe curat, adica instaland totul de la capat cu tot cu drivere, programe etc, folositi varinata Custome (advanced)




    Windows 7 isi creeaza o partitie ascunsa de 100 de Mb pe care eu unul va sfatuiesc sa o lasati asa cum este, deoarece este folosita de programul de criptare integrat in Windows.
    Pentru a formata partitia dorita dati click pe Driver options (advanced) si o sa apara optiunea de format.
    Selectati partitia dorita si dati un format la aceasta – (eu unul prima data o sterg, o creez din nou, si o formatez pentru a inlatura eventualii virusi care se instaleaza in MBR-ul hard disk-ului) si click pe Next urmand copierea fisierelor de sistem de pe DVD pe Hard Disk.
    Asa cum am amintit la inceput pentru a va da seama care este partita pe care ati avut Windows Xp-ul sau orice alt sistem este memorarea dimensiunii partitie (deoarece de cele mai multe ori aceasta partitie este mai mica decat altele).



    Dupa ce sa finalizat copierea fisierelor  de sistem va trebui sa introduce-ti un user name, eventual numele calculatorului in cazul in care aveti o retea de in casa sau cu vecinii si click pe Next.
    Setarea unei parole pentru userul creat mai sus este optionala deci click pe Next.

    Daca aveti licenta la indemana puteti sa o introduce-ti acum sau dupa ce se va instala Windows-ul complet si click pe Next.
    Aici va trebui sa setatu cum se vor face update-urile de preferat sa lasati asa cum este setat si click pe Next.
    Acum aveti posibilitatea setarii  datei, timpului si  regiunii din care face-ti parte, dar nu este neaparat nevoie pentru ca acest lucru il puteti face si mai tarziu direct in sistemul de operare.
    Click pe Next.


    In cazul in care aveti mai multe calculatoare in casa puteti sa alegeti varianta Home network, daca nu alegeti Work network sau Publick network – recomandat celor care au laptop si merg cu el in diferite locatii.

    Click pe Next.


    Daca a-ti selectat varianta Home network atunci veti fi intreba-ti ce fisiere vor fi facute publice pe retea.
    Click pe Next.

    Acesta a fost ultimul next pe care l-ati dat si Windows 7 este gata de folosire.
    In acest moment marea majoritate a driverelor au fost instalate si Automatic Updates isi va face treaba updatand sistemul de operare in cazul in care exista o conexiune la internet.

    Noţiuni de bază PC


    Noţiuni de bază calculator



          Pe această pagină, voi descrie pe scurt placa de bază a unui calculator. Voi încerca să integrez toate dispozitivele din care este formată o placa de bază şi voi descrie pe scurt ceea ce sunt şi ceea ce fac ele.

             Placa de bază:
         Placa de bază ( motherboard) este o componentă hardware de obicei complexă pe care sunt montate toate celelalte componente hardware ale unui PC.

        Placa de bază conține conexiunile electrice pentru comunicarea cu celelalte componente ale sistemului. Pe placa de bază se conecteaza, unitatea centrală de prelucrare și alte subsisteme și dispozitive electronice.

       Un exemplu tipic de computer desktop are microprocesoru, memorie RAM și alte componente esențiale conectate la placa de bază. Pot fi atașate și alte componente, cum ar fi dispozitive externe de stocare, controlere pentru placa video, placa de sunet și alte dispozitive periferice, deși calculatoarele moderne au integrate toate aceste periferice.


    Plăcile de bază moderne includ, cel puțin:

    • o priză (socket) sau sloturi pentru microprocesoru în care se pot instala unul sau mai multe microprocesoare. Există și cazuri în care microprocesorul este lipit direct la placa de bază.
    • sloturi în care se instalează memoria sistemului (de obicei, în formă de modul DIMM care conțin cipuri de memorie DRAM )
    • un chipset, care constituie magistrala care face legătura între microprocesor, memoria RAM și periferice
    • un chipset pentru memoria non-volatilă (de obicei, memoria Flash pe plăcile de baza moderne) care conține sistemul de Firmware sau BIOS-ul
    • un ceas intern, care produce sincronizarea diverselor componente
    • sloturi pentru carduri de extindere (interfață pentru magistrala de date susținută de chipset-uri)
    • conectori de putere, care primesc energie electrică de la sursa de alimentare și o distribuie la microprocesor, chipset-uri, memoria RAM și la cardurile de extindere, plăci grafice (de exemplu, GeForce 8 și Radeon R600) care necesită o putere mai mare decât poate oferi placa de bază - deci sunt conectori suplimentari pentru a le atașa direct la sursa de alimentare. (Există și unități de disc conectate la sursa de alimentare prin intermediul unor conectori speciali.)
                În plus, aproape toate plăcile de bază includ programe și conectori pentru a sprijini dispozitivele utilizate pentru intrare, cum ar fi doi conectori PS pentru mouse și tastatură.

               Având în vedere puterea mare de calcul a microprocesoarelor de mare viteză și a componentelor, plăcile de bază moderne includ aproape întotdeauna radiatoare și puncte de montare ventilatoare pentru a disipa excesul de căldură.