vineri, 27 ianuarie 2012

Procesorul

 Procesorul



      Pe această pagină, voi descrie Microprocesorul elementele de pe placa de bază a unui calculator. Voi încerca să va arat cum functioneaza,si cu ce contribuie la functionarea  calculatorului .
   
   


      Microprocesorul numit si procesor (CPU Central Processing Unit = unitatea centrala de procesare) este cel care coordoneaza si integreaza totul, de la componentele instalate pe sistem pana la programele cele mai complexe. El proceseaza date si comenzi, primind si trimitand informatii codate in limbaj binar prin impulsuri electrice. In mare, el este raspunzatorul pentru viteza de reactie a calculatorului nostru.

    Procesorul reprezintă forma structurală cea mai compexă pe care o pot avea circuitele integrate. El controlează activitățile întregului sistem în care este integrat și poate prelucra datele furnizate de utilizator. Este elementul principal al unui sistem de calcul; cipul semiconductor, care este plasat pe placa de bază numită  (motherboard), este de obicei foarte complex, putând ajunge să conțină de milioane de foarte mici transistoare (microtranzistoare).




       Microprocesorul asigură procesarea instrucțiunilor și datelor, atât a celora din sistemul de operare al sistemului, cât și a celora din aplicația utilizatorului, și anume le interpretează, prelucrează și controlează, execută sau supervizează transferurile de informații și controlează activitatea generală a cestorlalte componente care alcătuiesc un sistem de calcul.


 Celi mai buni producatori de CPU de pe piata,sunt AMD si Intel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu